Oldalak

2022. április 25., hétfő

Magyarország - Jász-Nagykun-Szolnok - 1. rész - Cserkeszőlő


2022/02/07 - 2022/02/09.

Kirándulás Jász-Nagykun-Szolnok megyében

1. rész

Cserkeszőlő

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Cserkeszőlő legfőbb vonzereje a gyógyhatású termálfürdő. A termálvizet szénhidrogén-kutató fúrás során találták meg. Kezdetben a homokba ásott lefolyócsatornához jártak messze földről a reumás és egyéb betegségeikből gyógyulni vágyók. Azóta a település fő vonzereje az alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz.

Mi is a termálfürdője miatt jöttünk ide, 2 éjszakára szálltunk meg a Cserke Napfény Apartman-ban.

Az apartman bejárata


A program nagyrészt fürdés volt a Fürdő és Gyógyászati Központ-ban, ami nagyon szépen ki van építve.

A bejárat

Jegyvásárlás után egy szökőkutakkal és szobrokkal díszített térre jutottunk, ezeken keresztülhaladva mehettünk be a belső medencékhez.






Az egyik külső medence



Bent is nagyon jól nézett ki, több medencéje is van, mindegyik más hőmérsékletű gyógyvízzel, valamint úszásra alkalmas medencék is találhatók, amikben hidegebb a víz.






A felső részen székek, asztalok és nyugágyak várják a pihenni vágyókat. Van egy kis bár is, ahol ételt, italt lehet vásárolni.


A bejáratnál volt egy Igazság Szájának nevezett, római mintára készült gépecske, ami 100 fontos érmékkel működik és ha beletesszük a tenyerünket megmondja a jövőnket. Kipróbáltuk, de én nem igazán hiszek ebben.



Másnap reggel egy kis sétára mentünk a faluban. Előző nap elég nagy szél fújt, mára már kissé alábbhagyott és a nap is szépen sütött, de azért még mindig érződött, hogy tél van.











Cserkeszőlői Református templom







Cserkeszőlői Szent Benedek templom














Visszatérve a szállásunkra, kimentünk a hátsó udvarra és szétnéztünk ott is. Kifejezetten tetszett, még így télen is, nyáron valószínűleg mégszebb, amikor nyitva van a hátsó kis medence is a bárral.

















A kilátás az apartmanunk erkélyéről:





A délutánt ismét fürdéssel töltöttük, másnap reggel pedig kijelentkeztünk és elindultunk Szolnokra várost nézni.








Kapcsolódó bejegyzések:











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése